Šovkuking radionice, fud market s jedinstvenom ponudom, predavanja i masterklasovi, poznati kuvari, proizvođači i stručnjaci iz područja hrane, pića i ugostiteljstva obeležiće ovogodišnji, najukusniji i najsadržajniji do sada. Rovinjska stara fabrika duvana će tako ponovo biti centar okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u širem smislu reči, a najveća vest je da će deo festivala biti otvoren za posetioce koji žele da uživaju u gastronomskoj ponudi, svima koji budu učestvovali u radionicama i slušali predavanja biće potrebna kotizacija, saopšteno je na konferenciji za medije.
Ove godine Weekend Food Festival fokusiraće se na izazove sa kojima se suočava gastronomska scena, odnosno na temeljne vrednosti koje će doprineti njegovom kvalitetu.
“Odlučili smo da pozovemo vrhunske stručnjake iz celog sveta i regiona da otvoreno razgovaraju o stvarnim problemima sa kojima se suočava gastronomska scena. Želimo da podstaknemo dijalog o povezanosti gastronomije sa poljoprivredom, distribucijom i trgovinom i doprinesemo razvoju bolje gastronomske ponude”, rekao je Tomo Ricov, direktor festivalskog programa i istakao važnost gastronomije kao ključnog segmenta turizma za hrvatsku privredu.
Svoj dolazak u Rovinj potvrdili su brojni domaći i regionalni kuvari, među kojima i Janez Bratovž, legenda slovenačke kulinarske scene, Paul Ivić, šef kuhinje jednog od retkih vegetarijanskih restorana sa Mišelinovom zvezdicom, i Filip Ćirić, šef kuhinje beogradskog restorana Homa. . Dolazak su potvrdili i vodeći hrvatski kuvari Ante Udovčić, David Skoko, Mate Janković, Danijel Đekić, kao i kuvari Ivana Bekavac i Katarina Vrenc i vlasnik hotela, restorana i vinarije Boris Šuljić.
Ceo program festivala biće uskoro objavljen, a kroz bogat program očekuju se i mnoga druga imena. Pored vrhunskih jela i pića, ovogodišnji Festival će staviti akcenat na druge segmente industrije, poput Weekend Food Marketa, na kojoj će biti bogata gastronomska ponuda, kao i šou kuking radionice, a novina je da će ovaj deo festivala biće otvoren za sve posetioce. Weekend Food Festival nije samo gastronomski događaj, već i platforma koja okuplja ljude kojima je zajednička strast za ukusima i iskustvima, a pored mogućnosti edukacije i degustacije, posetioci će tokom tri dana uživati u odličnoj zabavi i druženju. festivalu, sve u srcu Rovinja.
Maistra je i ove godine domaćin i partner Weekend Food Festivala, a na konferenciji za novinare još jednom su potvrdili zadovoljstvo učešćem na festivalu koji okuplja renomirana imena svetske gastronomske scene.
“Rovinj se svojom prepoznatljivom tradicijom i kulturom, gastronomskom reputacijom i činjenicom da je nosilac prve Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj izdvaja kao savršena destinacija za održavanje ovakve vrste događaja. Kao vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu, Maistra predano radi na stalnom unapređenju F&B ponude, posebno kada su u pitanju restorani koji su sastavni dio naših najprestižnijih hotela. Ističemo značaj vrhunske enogastronomije u izgradnji sveobuhvatnog visoko pozicioniranog turističkog proizvoda za našu destinaciju“, rekao je David Flam, direktor marketinga Maistre, dodajući da očekuju da Weekend Food Festival privuče pažnju raznolike publike i doprinese stvarajući nezaboravno iskustvo za sve posetioce.
Festival predstavlja i priliku za razmenu iskustava i stvaranje poslovnih prilika, što će biti značajno za predstavnike FMCG i maloprodajnog sektora. Posljednjih godina također pokazuju veliko interesovanje da budu zastupljeni u Rovinju, posebno vodeći domaći proizvođači, trgovci i distributeri hrane i pića.
“Ove godine želimo da ojačamo njihov učinak i uključimo i manje, lokalne kompanije. Ugostićemo i nekoliko najuglednijih proizvođača i brendova iz regiona, a planiramo i niz prezentacijskih aktivnosti pored već bogatog programa predavanja, što će dodatno unaprediti iskustvo posetilaca. Deveta po redu Zlatna korpa biće održana na Weekend Food festivalu – svečana dodela nagrada za najbolja dostignuća u industriji robe široke potrošnje. Cilj ove manifestacije je da se prepoznaju izuzetna dostignuća u sektoru i time doprinese vrednosti festivala“, rekao je Maroje Sabljić, direktor portala i časopisa Ja Trgovac.
Pridružite nam se od 19. do 21. aprila na Veekend Food Festivalu i hajde da zajedno istražujemo, uživamo i povezujemo se u magiji gastronomije. Ulaznice za Weekend Food Festival su u prodaji na www.weeekendfoodfestival.com, a sve vesti možete pratiti na zvaničnim FB i IG kanalima.
Izvor: Weekend Food Festival
Foto: Weekend Food Festival