Početna Gradske teme Održan inkluzivni muzički festival “Srca u harmoniji”

Održan inkluzivni muzički festival “Srca u harmoniji”

0

U prepunoj novosadskoj Sinagogi održan je 13. Međunarodni inkluzivni Festival pod nazivom “Srca u harmoniji“.

Manifestacija je kao i prethodnih godina imala humanitarni karakter, a sav prikupljen novac od prodatih karata namenjen za obnovu salaša Filipus, specijalno namenjenom deci sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom.

Više od stotinu učenika iz novosadske Osnovne škole “Milan Petrović” izvodila su predstavu “Velika morska priča“, koja je rađena po tekstu Miroslava Mike Antića. Izvođenje predstave pratio je i školski orkestar sa nacionalnim inkluzivnim horom Ison.

“Prosto tražimo pukotinu u kulturi, tražimo ono gde deca mogu da naprave nešto lepo a ovo smo radili godinu dana i mislim da je odlično da ovom festivalu predstave jedan uspešan program a to je od Miroslave Antića poema i mislim da nema jače pesme i jačeg pesnika sa Panonske nizije”, rekao je Miodrag Blizanac, udruženje “Vera, ljubav, nada“.

“Pokrajinska vlada nastaviće da podržava ovakve manifestacije i to pre svega one osobe koji se u toj svojoj različitosti trude da se uklope u svakodnevni život,” rekla je Pokrajinska sekretarka za kulturu Aleksandra Ćirić Bošković.

“Naša dužnost i potreba je da zajedno sa njima podelimo ovakve divne večeri i da uživamo u njihovom programu i da ih podržimo i da nešto od njih naučimo. Pre svega koliko je dobro biti human, pozitivan i pre svega jedan dobar čovek”, rekla je ona.

Organizatori nas podsećaju čuvene rečenice koju je jednom prilikom rekao pokojni patrijarh gospodin Pavle: Oni nisu deca sa posebnim potrebama, oni su deca sa posebnim darom.

Izvor: rtv.rs
Foto: Arhiva