Početna Gradske teme Filmski program Kulturnog centra Novog Sada

Filmski program Kulturnog centra Novog Sada

0

U okviru filmskog programa Kulturnog centra Novog Sada, ljubitelje sedme umetnosti očekuje bogat program. Danas u 19 časova biće prikazan film “Porodični ručak”, dok će dva sata kasnije biti projekcija ostvarenja “Beskrajna nedelja”.

Bioskop Kulturnog centra Novog Sada i ovog leta nudi kvalitetan filmski sadržaj. Na repertoaru se nalaze dva nekonvencionalna, ali nadasve zanimljiva filmska ostvarenja novije evropske produkcije – Porodični ručak finske rediteljke Tije Kouvo iz 2024. godine i Beskrajna nedelja italijanskog režisera Alena Paronija iz 2023.

Film Porodični ručak je komedija s elementima drame. Radnja prati višečlanu finsku porodicu koja proslavlja Božić zavejana u brvnari usled vremenskih nepogoda. Najzanimljiviji aspekt filma su čudne ali komične interakcije između likova, koji usled nepredviđenih okolnosti otkrivaju stvari jedni o drugima koje nikad ne bi pomislili.

Film Beskrajna nedelja za nijansu je više utemeljen na svakodnevnoj realnosti, te pokušuava da ispriča priču o mladim ljudima u potrazi za smislom u svetu koji postaje sve više hermetičan, površan, i društveno polarizovan. U produkciji filma učestvovao je čuveni Vim Venders, kultni nemački režiser, što se vidi pri odabiru likova, koji su i ovog puta marginalci, sanjari, ljudi koji se svesno odriču malograđanske egzistencije u potrazi za istinskom slobodom.

Filmovi Porodični ručak i Beskrajna nedelja su na repertoaru do 7. avgusta, u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Projekcija prvog filma počinje u 19 časova, a drugog u 21.

Izvor: rtv.rs
Foto: Arhiva