Početna Gradske teme Povodom Međunarodnog dana mladih PU Novi Sad otvara svoja vrata u ponedeljak

Povodom Međunarodnog dana mladih PU Novi Sad otvara svoja vrata u ponedeljak

0

Međunarodni dan mladih koji ima za cilj da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata biće obeležen 12. avgusta.

Tog dana će, kako navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova, sve Policijske uprave i stanice u Srbiji biti otvorene jer je sigurnost i budućnost mladih na prvom mestu.

Novosadska policija poziva mlade da dođu u ponedeljak od 10 do 18 časova u bilo koju policijsku stanicu ili ispostavu na teritoriji Policijske uprave Novi Sad i iznesu svoje mišljenje, probleme i saznaju sve o radu policije po pitanju sigurnosti i bezbednosti građana. Takođe, mladi će imati priliku i da se informišu o policijskoj profesiji, obuci i školovanju.

Dođite da razgovarate sa policijskim službenicima o bezbednosnim pitanjima i saznate više o mogućnostima koje pruža karijera u policiji – poručuju u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Međunarodni dan mladih je, inače, prvi put obeležen 2000. godine, nakon što je 20. januara određen datum obeležavanja ovog praznika i zamišljen je kao prilika da se skrene pažnja na pitanja mladih širom sveta.

Izvor: dnevnik.rs
Foto: Promo