Početna Gradske teme Vučević se obrušio na studentkinju i aktivistkinju iz Novog Sada nakon protesta...

Vučević se obrušio na studentkinju i aktivistkinju iz Novog Sada nakon protesta protiv Rio Tinta

0

Premijer Srbije Miloš Vučević izneo je niz optužbi na račun studentkinje i aktivistkinje Mile Pajić, koja je govorila na protestu protiv iskopavanja Rio Tinta u Novom Sadu.

Pajić je u javnosti prepoznata po svojim aktivnostima u neformalnoj studentskoj organizaciji STAV, koja je učestvovala u blokadi zgrade Rektorata zbog izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

U saopštenju se navodi da “osvedočeni srbomrzitelji regrutuju svoje jurišnike” i da to rade “po fakultetskim amfiteatrima”, pominjući profesora Dinka Gruhonjića.

“Dinkova studentkinja i perjanica njegovog jurišnog odreda STAV, sada je kao navodni ekološki aktivista isturena da ruši državu. I zar svim onim tobož patriotama koji navodno brane Srbiju od stranaca, ne smeta da ih predvodi osoba koja sve najgore iznosi na račun srpskog naroda i naše otadžbine?”, navodi Vučević.

On kaže da nikad neće dozvoliti “da otme državu” opozicija koja “nema bolje ‘studente’ da ih isturi kao živi štit”.

Podsetimo, u četvrtak je priveden i student i akvista STAV-a Bane Đorđević koji je takođe govorio na protestu u Novom Sadu.

Kako je rekao nakon puštanja iz policijske stanice, pozvan je na razgovor u svojstvu građanina.

“Međutim, po mene je došlo četiri inspektora, što nije baš uobičajeno jer sam bio na više takvih razgovora i uglavnom me zovu telefonom da dođem u stanicu. Ovo vidim kao neki vid zastrašivanja, ali nećemo biti zastrašeni. Rio Tinto neće kopati. Najteže od svega mi pada što moram da se vratim na posao”, izjavio je on.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay