Početna Gradske teme “Karlovci film festival” održaće se od 23. do 25. avgusta, u Sremskim...

“Karlovci film festival” održaće se od 23. do 25. avgusta, u Sremskim Karlovcima

0

Sedmi “Karlovci film festival“ biće održan od 23. do 25. avgusta, u Sremskim Karlovcima.

Po rečima direktora festivala Dimitrija Stefana Dimića, ovogodišnje izdanje biće održano u dvorištu muzeja Ilion što je od lane novi ambijent za odigravanje te filmske manifestacije.

“Publika će imati priliku da uživa u tridesetak filmskih ostvarenja”, kaže Dimić. “Program je bogat, očekuju nas takmičarski kratkometražni igrani filmovi, zatim revijalni aktuelni dugometražni, kao i sjajan dokumentarac čiji je protagonista dobitnik ovogodišnje nagrade”, Đorđe Kadijević. Kapije festivala otvaraju se 23. avgusta, u 20 sati.

Prve večeri festivala od 21 čas na programu su tri epizode domaće igrane serije SDNS u režiji Tamare Kostrešević i Srđana Knera. Od 22.30 biće emitovan film “Nedelja“ Nemanje Ćeranića i Miloša Radunovića.

Drugog dana od 21 sat je domaća selekcija kratkometražnog igranog filma, a u 23 projekcija filma “Samo kad se smejem“ u režiji Vanje Juranić.

U nedelju, od 19.45 sati je razgovor sa dobitnikom nagrade za izuzetan doprinos srpskoj kinematografiji Đorđem Kadijevićem. U 21 sat je dodela nagrada, od kojih će priznanje “Mlada nada“ otići u ruke Tamare Kostrešević. U nastavku večeri biće prikazan film “Oflag XIII-b“ Đorđa Milosavljevića Gere. Film “Dan za nas“ Tamare Kostrešević je na programu u 22.45, a internacionalna selekcija kratkometražnog igranog filma je u 23.15 časova. Više informacija možete pronaći OVDE.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: KFF