Početna Sport Fudbaleri Novog Sada odbili da nameste utakmicu protiv Mladosti sa Satelita

Fudbaleri Novog Sada odbili da nameste utakmicu protiv Mladosti sa Satelita

0

Fudbaleri Novog Sada odbili su da učestvuju u nameštanju utakmice u duelu sa gradskim rivalom, Mladosti GAT, u poslednjem kolu plej-auta Prve lige Srbije prošle sezone.

Kako piše Sport klub, Novi Sad je na poluvremenu vodio 2:0. Bez obzira na tu pobedu, Novi Sad bi ispao u niži rang, dok je Mladosti bio potreban bod da obezbedi ostanak u drugom rangu domaćeg fudbala.

Prema pisanju sportskog portala, na poluvremenu je od fudbalera zatraženo da dozvole protivnicima da prime dva gola, što su oni odbili.

Novi Sad je na kraju savladao Mladost sa 2:0, ali je klub sa Satelita ostao u Prvoj ligi Srbiji zahvaljujući rezultatu iz duela između Vršca i Kolubare.

Ceo slučaj, poslednja tri meseca, “okupirao” je razgovore unutar strogo fudbalske javnosti.

O čudnim dešavanjima na GAT areni govorio je i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, na dan kasnije održanoj sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije. Delegati najvišeg tela srpskog fudbala, podsetimo, odbili su predloge da diskutuju o nameštenim utakmicama Super i Prve lige, zbog čega se između ostalog iz skupštinskog saziva kasnije povukao i Nemanja Vidić.

Prema očekivanjima, pokušaj nameštanja utakmice Mladost GAT – RFK Novi Sad (0:2) iz 26. maja, dobiće i treće poluvreme. Nezvanično, postoje i jasni dokazi o dešavanjima uoči i tokom meča, pa bi kompletan slučaj mogao brzo da iskoči iz fudbalskih i postane predmet sudskih organa.

Izvor: Sport Klub, 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay