Početna Gradske teme Đurić o požarima oko deponija: Nadam se da ćemo uhvatiti ljude koji...

Đurić o požarima oko deponija: Nadam se da ćemo uhvatiti ljude koji pale, meni to nije normalno

0

Počinioci koji su palili deponiju u Novom Sadu i zemljište oko deponije dva puta su “umakli”, kaže gradonačelnik Milan Đurić.

Kako navodi Đurić “imamo problem s ljudima koji pale to”, a angažovana je i policija.

“Komunalna milicija dežura 24 časa na tom potezu, na dve lokacije. Nadam se da ćemo uhvatiti ljude koji pale, jer meni to stvarno nije normalno šta se dešava. Da ti pališ nešto i da pola sata pre toga podigneš dron i snimaš mesto, pa onda objaviš kako gori deponija ili potez livade uz deponiju”, kaže Đurić.

Kako dodaje, “ljudi koji pale” su dva puta uspeli da pobegnu.

“Ali otkad je tamo komunalna milicija, nismo imali takve probleme”, naglašava gradonačelnik i zaključuje da nam je “regionalna deponija stvarno potrebna, a ne da imamo uređeno smetilište koje imamo od šezdesetih godina u Novom Sadu”.

Poslednja u nizu deponija u okolini Novog Sada koja je gorela je temerinska. I ona bi trebalo da bude zatvorena kada jednog dana bude otvorena regionalna deponija.

Požar na temerinskoj deponiji planuo je u noći između 2. i 3. septembra, a ovo smetilište i dalje je zatvoreno zbog toga.

Pre toga je 30. avgusta, gorelo nisko rastinje kod Gradske deponije u Novom Sadu. Požar kod deponije je zapravo ponovo planuo tada, jer je danima pre toga gorelo oko ove lokacije, a građani su se žalili na dim i zagađen vazduh.

I deponija u Beočinu planula je 14. avgusta, a to je bio jedan od najvećih požara u ovom delu zemlje. Ceo Beočin bio je pod dimom koji se osetio sve do Novog Sada. Prema procenama nadležnih, požar je zahvatio oko 200 ari deponije i zemljišta oko deponije.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva