Početna Gradske teme Novosađanka Maša Ivanović, svetski biser pijanista

Novosađanka Maša Ivanović, svetski biser pijanista

0

Centar “Franc List” u Španiji, sa umetničkim direktorom i poznatim koncertnim pijanistom Ištvanom Sekeljom na čelu, svake godine organizuje pijanističko takmičenje za mlade talente.

Takmičenje se odvija u četiri starosne kategorije od osam do 32 godine i okuplja izuzetno veliki broj takmičara, čak više od 300 učesnika. Jedna od najvećih nagrada za učesnike takmičenja je “Koncert pobednika” koji je održan 1. septembra, u Budimpešti u prestižnom muzeju “Csány5”, a učesnici su imali priliku da sviraju na unikatnom klaviru “Steinway”.

Naša sugrađanka Maša Ivanović (12 godina) kao jedna od pobednika u svojoj kategoriji predstavljala je naš grad i Srbiju na Koncertu pobednika u Budimpešti. Izvedbom dve kompozicije: Mocartove “Piano Sonata No.5” u G-duru kv. 283 i “Allegro Barbaro“ Sz.49 Bele Bartoka,

Maša je kod mnogobrojne publike izazvala veliko oduševljenje i pobrala ogromne aplauze. Na koncertu je bilo ukupno jedanaest učesnika, mladih virtuoza i najtalentovanijih pijanista iz celog sveta koja su budućnost pijanizma, a među kojima je i Novosađanka Maša Ivanović.

Maša je učenica petog razreda Muzičke škole “Isidor Bajić” u Novom Sadu u klasi profesora Srđana Dalagije. Na klaviru svira od svoje pete godine, a do sada je osvojila više od pedeset prestižnih nagrada na međunarodnim i pijanističkim takmičenjima u Srbiji, kao i mnogobrojne specijalne nagrade među kojima su Vidovdanska nagrada, Nagrada za izuzetan doprinos kulturnom razvoju grada Novog Sada i Nagrada “Ljubica Marić” za izuzetne uspehe iz klavira.

Izvor: rtv.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay