Početna Gradske teme Maja Gojković sastala se sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović

Maja Gojković sastala se sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović

0

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković sastala se juče sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović sa kojom je razgovarala o pravcima buduće saradnje.

Na sastanku je bilo reči o projektima u oblasti energetike, s obzirom na to da se naftna industrija, gasna skladišta, kao i veliki deo energetskih kompanija nalazi u Vojvodini.

Predsednica Gojković je istakla da je važno da se saradnja unapredi, te da je to od zajedničkog interesa radi daljeg razvoja energetskog sektora.

Predsednica i ministarka su razgovarale i o značaju povećanja energetske efikasnosti i aktuelnim projektima u toj oblasti, poput projekta energetske sanacije javnih objekata u AP Vojvodini.

U razgovoru je istaknuto da postoji i potencijal za razvoj geotermalne energije, te da je potrebno intenzivirati istražne i geološke aktivnosti u cilju iskorišćenja tih potencijala.

Ministarka Đedović Handanović je rekla da je za Ministarstvo saradnja sa Pokrajinskom vladom značajna kako bi se energetski sektor razvijao, a zajedničkim delovanjem osigurao njegov neometan i bezbedan rad.

Sastanku je prisustvovao i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković.

Izvor: rtv.rs
Foto: vojvodina.gov.rs