Početna Gradske teme Radni sastanak pokrajinskog sekretara Markovskog sa predstavnicima Tehnološkog fakulteta

Radni sastanak pokrajinskog sekretara Markovskog sa predstavnicima Tehnološkog fakulteta

0

Na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu održan je radni sastanak pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Branka Markoskog sa dekanicom Biljanom Pajin, prodekanima i profesorima tog Fakulteta.

Markoski istakao je tom prilikom ključnu ulogu Tehnološkog fakulteta u pripremi studenata za izazove savremenog sveta.

“Tehnološki fakultet u Novom Sadu nije samo mesto gde se prenose znanja i veštine, već ima fokus i na praktičnoj primeni teoretskog znanja. U savremenom svetu, punom novih otkrića, i tehnologija se brzo menja i napreduje, i zato je važno da se naši studenti suočavaju sa stvarnim izazovima kroz projekte, istraživanja i saradnju sa industrijom”, istako je Markoski.

On je, takođe, izrazio zahvalnost svim profesorima i istraživačima za njihov trud i posvećenost koji omogućavaju studentima da steknu vredne akademske i praktične veštine.

“Svojim radom i trudom, studenti Tehnološkog fakulteta ne samo da stiču vredne akademske kvalifikacije, već razvijaju i veštine koje su ključne za uspeh u dinamičnom naučnom okruženju. Vaša sposobnost da razumete i primenjujete kompleksne tehnološke principe, kao i vaša sposobnost da radite u timu i rešavate probleme, čini vas spremnima da značajno doprinesete društvu”, kazao je Markoski.

Tehnološki fakultet, osnovan pre 65 godina, bio je posvećen obrazovanju u oblasti prehrambenog inženjerstva. Danas je ova viskoobrazovna ustanova proširila svoju ponudu na farmaceutsko, hemijsko inženjerstvo, biotehnologiju i inženjerstvo materijala.

Sekretar Markoski je podsetio na to da su pred Fakultetom izazovni dani, naglašavajući važnost istraživačkih aktivnosti i novih ideja.

“Resorni sekretarijat nastaviće da podržava i pomaže sve projekte koje budete pokretali i biti uz vas, jer vaš rad doprinosi direktnom napretku našeg društva”, poručio je Markoski i dodao da su rebalansom budžeta obezbeđena značajna sredstva za nesmetan rad Fakulteta.

On je istakao i značaj saradnje između fakulteta, ukazavši na to da je ona ključna za rast i razvoj univerzitetske zajednice i kao primer uspešne saradnje naveo je zajednički studijski program Pravnog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka.

Markoski je pozvao dekanicu Pajin i njen tim da razmisle i o mogućnostima ovakve saradnje sa nekim od fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pokrajinska vlada