Početna Sport Dane Basta paraolimpijcima: Sportskim gromadama kao što ste vi malo koja zemlja...

Dane Basta paraolimpijcima: Sportskim gromadama kao što ste vi malo koja zemlja može da se podiči

0

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta priredio je  prijem za osvajače medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Prijem je priređen za parastonotenisere Borislavu Perić Ranković, Nadu Matić, Mitra Palikuću, kao i selektora Zlatka Keslera i trenera Lazara Kurteša.

“Sportskim gromadama kao što ste vi, malo koja zemlja može da se podiči. Navikli smo na velike rezultate kada je srpski sport u pitanju, ali vi nas iz godine u godinu, iz takmičenja u takmičenje obradujete sa sve više medalja“, rekao je resorni sekretar.

Borislava Perić Ranković osvojila je u Parizu dve srebrne medalje i najavila kraj sjajne karijere, tokom koje se okitila sa 32 odličja sa velikih evropskih i svetskih takmičenja i paraolimpijskih igara.

“Više od dve decenije u stonoteniskoj sali, od toga 17 godina u vrhu ovog sporta, veliki je zadatak za buduće generacije. Ali, kao što sam i ja tokom svoje karijere težila tome da prestignem svoje učitelje, sigurna sam da će mladi koji su krenuli našim stopama imati motiv da dostignu rezultate koji ostaju iza nas“, istakla je naša šampionka.

I Nada Matić svoju sjajnu karijeru završava sa osvojenom srebrnom medaljom na Paraolimpijskim igrama.

“Na najlepši način završavam svoju karijeru, sa srebrnom medaljom oko vrata“, rekla je Matićeva dodajući da je medalju istog sjaja osvojila i na svom prvom, tada evropskom takmičenju.

Mitar Palikuća se u Parizu okitio bronzom. Kako je istakao, nastavlja dalje vredno da trenira za nova takmičenja koja su pred našim paraolimpijcima, kada će i neki novi klinci, kojih ima u Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom “Spin”, ali i drugim klubovima, moći da se dokažu.

Selektor Paraolimpijske reprezentacije Srbije i trener Zlatko Kesler istakao je da je zadovoljan postignutim rezultatima u Parizu.

“S obzirom na to da su naše šampionke Borislava i Nada najavile povlačenje iz tamkičenja, sada nam je potrebna podrška za učešće mlađih takmičara na što više međunarodnih takmičenja, kako bi ostvarili normu za svetske kupove i paraolimpijske igre“, rekao je Kesler.

Izvor: 021.rs
Foto: Pokrajinska vlada