Početna Crna hronika Počelo suđenje za teško ubistvo u Rakovcu

Počelo suđenje za teško ubistvo u Rakovcu

0

U Višem sudu u Novom Sadu počelo je suđenje B. R., okrivljenom za dvostruko ubistvo u Rakovcu u februaru tekuće godine.

Na početku glavnog pretresa nakon što je Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas pročitala optužnicu okrivljeni je izneo odbranu.

“Ja u celosti ostajem kod odbrane koju sam izneo u tužilaštvu, ali bih imao nešto da dodam, jer sam se nekih stvari naknadno setio, budući da sam te večeri imao ozbiljnu povredu glave. Toga dana D. je trebalo po dogovoru da dođe kod mene da pravi večeru i da ide na posao od mene, kao što je radila dva meseca pre kritičnog događaja. Mislim da nije rekla svojoj majci da je ponovo sa mnom, ali mislim da je pokojna Nada to znala. Te večeri sam krenuo do D. pretpostavljam da sam pošao po nju, jer se nije javljala na telefon bila je nedostupna. Kada sam stigao tamo čim sam otvorio vrata terase osetio sam jak udarac od kojeg sam pao. Mislim da me je udario M. Č. M., jer sam ga ja prethodno izvređao, a saznao sam da je on bio D. emotivni partner. Nisam video njegovo lice, ali sam čuo topot kako silazi niz stepenice i pošao sam za njim, bilo mi je jako muka i imao sam vrtoglavicu. Uputio sam se u prizemlje gde mi je živela tašta, a nakon toga se više ničeg ne sećam“, naveo je okrivljeni.

Na pitanje Višeg javnog tužioca ko je bila M. M. D. okrivljeni je odgovorio da je ona bila najbolja D. prijateljica.

Predsednica veća sudija Sanja Berak prihvatila je predlog branioca okrivljeog advokata Nebojše Karanovića da se okrivljenom dostavi medicinska dokumentacija iz Kliničkog Centra Vojvodine, kao i dokumentacija o prijemu okrivljenog u pritvor, a naredno ročište na kojem je planirano ispitivanje svedoka zakazano je za 10. oktobar, tekuće godine.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenom B. R. na teret se stavlja da je 18. februara, tekuće godine oko 19 časova sa preko 2 promila alkohola u krvi sa više uboda nožem lišio života svoju suprugu D. R. prema kojoj je imao zabranu prilaska i njenu majku N. Č., u Ulici Cara Lazara 65 u Rakovcu.

Oštećena N. Č. na telu je imala 13 ubodnih rana u predelu glave, vrata, grudnog koša i trbuha usled kojih je iskrvarila i preminula, kao i 2 ubodne rane , četiri sekotine i jedna ogrebotina po drugim delovima tela.

Oštećena D. R. na telu je imala 23 ubodne rane u predelu glave, vrata, grudnog koša i trbuha usled kojih je iskrvarila i preminula, kao i 10 ubodnih rana, 5 sekotina i 1 podliv po drugim delovima tela.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Arhiva