Početna Gradske teme Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu novi studijski program na Master studijama...

Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu novi studijski program na Master studijama – Kreiranje serija

0

Na Akademiji umetnosti Novi Sad u okviru Departmana dramskih umetnosti akreditovan novi studijski program – master akademskih studija Kreiranje serija.

U trajanju od dve godine, program MAS Kreiranje serija nudi polaznicima mogućnost za usavršavanje iz oblasti režije, scenaristike i produkcije, kroz praktična i teorijska znanja primenjena na rad na serijama u različitim formatima. Budući kreator TV serija, bilo scenarista, reditelj ili producent, ovladaće različitim znanjima kako bi mogli da rukovode timom kroz brojne faze stvaralačkog procesa, kao i da se usmeri ka različitim srodnim profesionalnim praksama.

U tu svrhu program MAS čine predmeti poput Kreiranje serija 1 i 2, Scenaristika savremenih TV serija (struktura i format), Metodologija timskog rada u dramskim umetnostima, Teorija režije, Dramaturgija savremenog filma, Avangardni film i Audiovizuelna artikulacija.

Svedoci smo da se televizijski i multimedijalni sadržaji razvijaju velikom brzinom, stoga će naši studenti biti podsticani

Kako bi pristupio prijemnom ispitu kandidat mora da ima završene osnovne studije iz umetničke oblasti ili srodnog studijskog programa. Na MAS Kreiranje serija može se upisati ukupno deset studenata i to na tri budžetska i sedam samofinansirajućih mesta, navode u saopštenju sa Akademije.

Izvor: rtv.rs
Foto: akademija.uns.ac.rs