Početna Crna hronika Počelo suđenje za teško ubistvo oca u Temerinu

Počelo suđenje za teško ubistvo oca u Temerinu

0

U Višem sudu u Novom Sadu počelo je suđenje G. N., okrivljenom za teško ubistvo njegovog oca krajem decembra prošle godine.

Na početku dokaznog postupka okrivljeni je ostao kod svoje odluke da se brani ćutanjem, a nakon toga saslušana je svedok sestra okrivljenog, odnosno ćerka pokojnog oštećenog K. D.

“Svog brata sam poslednji put videla 24. decembra, na Badnje veče kad je moj otac kuvao riblju čorbu u kotliću, na večeri smo bili moj suprug, mlađi sin, tata, brat i ja. Sutradan na Božić smo uveče oko pola osam otišli da odnesemo tati i bratu kolače i čestitamo Božić pre kretanja kući ušla sam u bratovu sobu gde je on spavao i čestitala mu Božić. Narednog jutra oko 6h pozvao me brat da mi kaže da je tata pao ili ga je neko udario, pokušala sam da dobijem tatu, ali mi se nije javljao. Više puta sam zvala brata da pitam šta je sa tatom, ali mi je on uvek odgovarao da ga pustim i da ne zna šta se desilo. Pozvala sam supruga i otišli smo do tate kada sam ušla videla sam tatu kako leži sav krvav otišla sam plačući do sina koji je živeo u nus prostoriji iste kuće, jer je bio na nanogici i vrišteći rekla G. je ubio dedu, jer je moj brat više puta pretio ocu da će ga ubiti, ali tata nije nikada hteo da ga prijavi, jer je njegov sin. Nije mi jasno zašto je moj brat to uradio kad smo ga svi gledali, pazili i mazili, pokojni otac mu je kupovao sve samo pare za rakiju nije hteo da mu daje“, navela je kroz plač svedokinja.

Predsednica veća sudija Sanja Berak zakazala je naredno ročište za 17. oktobar, tekuće godine za kada je planirano ispitivanje 3 svedoka.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenom N. G. na teret se stavlja da je u noći između 25. i 26. decembra, 2023. godine nakon što mu je otac prigovorio da se opija, sa više udaraca sekirom u glavu lišio života svog oca, N. M., a nakon zločina u policiji i tužilaštvu branio se ćutanjem.

Okrivljenom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 godina ili doživotnog zatvora.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Arhiva