Početna Gradske teme Uređene saobraćajne površine u krugu vrtića “Duga” u Šangaju

Uređene saobraćajne površine u krugu vrtića “Duga” u Šangaju

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove na uređenju saobraćajnih površina u krugu vrtića “Duga” u naselju Šangaj koje izvodi JKP “Put”. Do sada je novim slojem asfalta uređena površina od 353,37 m², a juče je završena poslednja faza koja podrazumeva površinu od 283 m².

“Nekada su ove prilazne staze vrtiću bile poprilično devastirane, a sada će to izgledati mnogo lepše. Treba da uslede i radovi na ozelenjavanju unutar kruga gde se igraju deca. U ovom vrtiću boravi 91 dete iz naselja Kać i Šangaj, a u razgovoru sa predstavnicima PU “Radosno detinjstvo“ zaključili smo da postoji mogućnost da se proširi broj grupa. Dosta smo ulagali u naselje Šangaj, kako mi je rekao direktor JKP “Put“, osam ulica je asfaltirano, a do 2012. ovde ljudi nisu imali asfalt. Radimo na daljem uređenju, a ovo je primer da investicije ne delimo na velike i male, ne delimo naselja na važna i nevažna, bitno je da se grad u celini ravnomerno razvija”, naglasio je gradonačelnik Milan Đurić.

Obilasku završnih radova na uređenju saobraćajnih površina vrtića “Duga” prisustvovao je i Milan Tadić otac dvoje dece koja pohađaju taj vrtić. On se zahvalio gradonačelniku na tome što se vodi briga o naselju koje je skrajnuto od centra zbivanja, ali u kojem živi dosta ljudi.

“Hvala gradonačelniku, hvala i radnicima koji ovde rade bez pauze. Ovo nije tako veliki i značajan projekat, ali u jednoj maloj zajednici njegovi efekti se zaista osećaju. Sada okolina vrtića mnogo lepo izgleda. Bitno je da se stvari dešavaju, i siguran sam da je ovo samo jedan od koraka u stvaranju boljih uslova za život u naselju Šangaj”, rekao je Milan Tadić i posebno pohvalio osoblje u vrtiću.

Od 2012. do prošle godine ukupno je u MZ Šangaj uloženo preko 309 miliona dinara. Rađeni su javno osvetljenje, saobraćajne površine, postavljan urbani mobilijar. JKP “Put” je u maju ove godine, u sklopu redovnog održavanja objekata putne privrede, u Šangaju asfaltiralo Ulicu glavnu. Na nekoliko lokacija izvođeni su radovi mestimične popravke kolovoza asfaltom, popravke tucaničkih kolovoza, kao i obeležavanja i održavanja saobraćajne signalizacije.

Izvor: rtv.rs
Foto: instagrammilandjuric.ns