Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj teškog ubistva novosadskog inspektora 2020. godine u Novom...

Nastavljeno suđenje za pokušaj teškog ubistva novosadskog inspektora 2020. godine u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Novosađaninu D. S. okrivljenom za pokušaj teškog ubistva inspektora novosadske policije U. N. 2020. godine u Novom Sadu.

Na početku glavnog pretresa okrivljeni je tražio razrešenje branioca koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, a nakon što mu je predsednica veća sudija Ivana Josifović taj predlog odbila on je zatražio po ko zna koji put njeno izuzeće, pošto mu je i to odbijeno zatražio je izuzeće ponovo predsednice veća i predsednice Višeg suda što je veće Apelacionog suda odbilo.

Nakon višesatnog čekanja i više dolazaka konačno je ispitan svedok policajac I. M.

“Ja ostajem pri ranije datom iskazu u istrazi. Toga dana kada se kritični događaj desio ja sam radio u stanici u ulici Pap Pavla, kada je A. Z. pozvala telefonom bila je vidno uplašena rekla je, da je zabrinuta za svoju bezbednost, kao i da neki unezveren muškarac sa kačketom starosti između 40 i 50 godina puca u vazduh ispred njene zgrade i da je čula krike i urlike kao da se dogodilo ubistvo“, naveo je ovaj svedok. Nakon što nije bilo pitanja za svedoka koji je dobio naknadu troškova za dolaske reprodukovan je audio snimak razgovora kada je A. Z. prijavila događaj.

Pošto su se stranke saglasile da se pročitaju svi izvedeni dokazi zbog toga što je pretres zbog izmene u sastavu veća formalno počeo ispočetka predsednica veća sudija Ivana Josifović zakazala je iznošenje završnih reči za 22. oktobar, tekuće godine.

Podsetimo, okrivljenom D. S. na teret se stavlja da je 31. oktobra, 2020. godine u Novom Sadu u ulici Save Đisalova sa 11 uboda nožem pokušao da liši života novosadskog inspektora U. N. uzevši mu pri tom torbicu sa službenim pištoljem i legitimacijom, a nakon toga ukrao službeno vozilo sa torbicom u kojoj su se nalazili službeni pištolj, legitimacija i 1500 evra od policajaca koji su došli na lice mesta kako bi pomogli povređenom kolegi, navodi se u optužnici koju zastupa Viši javni tužilac Dragan Crnomarković. Već dve godine glavni pretresi su odlagani zbog toga što je okrivljeni više puta menjao branioce.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay