Početna Kultura Večeras počinje festival “Zov ravnice” ispred TC “Promenada”

Večeras počinje festival “Zov ravnice” ispred TC “Promenada”

0

14. Internacionalni festival igre i muzike “Zov ravnice“ počinje danas i traje do 13. oktobra, na platou ispred TC “Promenada” u organizaciji Udruženja “Veliko kolo”.

Tokom četiri dana festivala predstaviće se brojna kulturno-umetnička društva, plesni klubovi, horovi i bendovi, a program će upotpuniti i brojni izlagači svojim rukotvorinama, suvenirima kao i tradicionalnim proizvodima za jelo i piće sa našeg podneblja.

Cilj festivala je promovisanje folklorne baštine, edukacija mladih o njihovoj tradiciji, običajima, razmena iskustava i znanja radi jačanja tradicije i međusobnog razumevanja.

Na platou ispred TC “Promenada” biće postavljena bina i tezge za izlagače. Tokom samo jednog dana organizator očekuje preko 800 učesnika.

Festival traje četiri dana i okupiće preko 2500 učesnika u kulturno-zabavnom programu, kao i veliki broj izlagača ručnih radova, meda, vina…

Festival ima podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za kulturu, Pokrajisnke vlade, kao i od Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Svečano otvaranje festivala je večaras u 20 časova.

Izvor: rtv.rs
Foto: Udruženje “Veliko kolo”