Početna Gradske teme Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Vojvodine organizuje radionice: “Piši, snimaj i...

Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Vojvodine organizuje radionice: “Piši, snimaj i montiraj za veb. Budi veb novinar”

0

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Vojvodine (DNV) u Novom Sadu će organizovati radionice “Piši, snimaj i montiraj za veb. Budi veb novinar”, namenjene svima zainteresovanima koji žele da da steknu specifična znanja i veštine za snimanje i montiranje mobilnim uređajima, kao i pisanje za veb.

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, na predavanju 17. oktobra, Lazar Drecun iz produkcije “Videografija” pomoći će učesnicima da savladaju osnove snimanja mobilnim uređajima, kada su u pitanju kadriranje, snimanje zvuka, osnovne postavke svetla i strimovanje.

Veb urednik na portalu dnevnik.rs, koji je nekada vodio i blog “Smisao društvene lobotomije”, Aleksandar Grubeša, pomoći će polaznicima da usavrše pisanje za veb, ukazivanjem na razlike u pisanju za print i onlajn medije.

Predavanja održana 24. oktobra, biće prilika savladavanje tehnike kreiranja kratkih video formi (explainers i self-authored video) za različite internet platforme. Tome će učesnike podučavati novinarka saradnica BBC news na srpskom Katarina Stevanović.

Vladimir Bijelić, urednik revijalnih izdanja i menadžer društvenih mreža lista Dnevnik, ukazaće učesnicima na to kako se koriste alati i aplikacije za pripremu i obradu fotografija, video snimaka i tekstualnog sadržaja.

Radionice su besplatne, a održavaju se 17. i 24. oktobra, u prostoru UNS-DNV (Bulevar Mihajla Pupina 6/3, Novi Sad), sa početkom u 16 časova.

Ukoliko žele da unaprede svoj rad u onlajn medijima, prijavite se za radionice koje će biti održane 17. i 24. oktobra

Svoje prisustvo zainteresovani trebaju da potvrde na mejl adresi uns.dnv@gmail.com i da navedu ime, prezime i broj telefona.

Radionica se realizuje u okviru projekta “Piši, snimaj i montiraj za veb. Budi veb novinar”, koji se sufinansira iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Izvor: rtv.rs
Foto: Ilustracija/Pexels