Početna Gradske teme Na svečanoj sednici Grada Novog Sada doneta odluka o laureatima najviših gradskih...

Na svečanoj sednici Grada Novog Sada doneta odluka o laureatima najviših gradskih priznanja

0

Skupština grada Novog Sada, na svečanom zasedanju, donela je odluku o laureatima najviših gradskih priznanja. Oktobarska nagrada biće dodeljena inkluzivnom mešovitom horu “Ison”, profesorki specijalistkinji za oblast metodike nastave književnosti i srpskog jezika Mirjani Grdinić, i profesorki srpskog jezika i književnosti Sanji Lalović. Dobitnici Novembarske povelje su Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i medij “Mađar so”.

Jednoglasna odluka Novosadske skupštine, a potom i aplauz. I vlast i opozicija saglasni su u jednom – najviša gradska priznanja, Oktobarska nagrada i Novembarska povelja idu u prave ruke – ljudima i institucijama koji su ostavili neizbrisiv trag u oblastima u kojima deluju.

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, dok se Novembarska povelja dodeljuje povodom 9. novembra, 1918, kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra, iste godine, kada je Velika narodna skupština donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Izvor: rtv.rs
Foto: Arhiva