Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za teško ubistvo oca u Temerinu

Nastavljeno suđenje za teško ubistvo oca u Temerinu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje G. N., okrivljenom za teško ubistvo njegovog oca u Temerinu krajem decembra prošle godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedoci Š. L., N. H. i T. K.

Svedok Š. L. odlučio je da ne iskoristi svoje pravo kao privilegovan svedok budući da je on nevenčani suprug rođene sestre okrivljenog u celosti je ostao pri ranije datom iskazu.

“Na Badnji dan 24. decembra, moja supruga i ja smo bili kod pokojnog oštećenog i kuvali riblju čorbu u kotliću, a na Božić smo odneli večeru i kolače nismo se dugo zadržali. Narednog jutra oko 6 sati okrivljeni je pozvao moju suprugu da kaže da se njihovom ocu nešto desilo kada smo došli tamo u kuću zatekli smo stravičan prizor njen otac je ležao u lokvi krvi. Supruga je doživela šok i otišla da budi njenog sina koji živi u istom dvorištu, a ja sam pozvao hitnu pomoć i policiju. Svojom rukom pokušao sam da vidim da li je oštećeni živ, ali je on već bio hladan“, naveo je ovaj svedok.

Svedok H. N. ostao je pri ranije datom iskazu navodeći da je okivljeni i ranije bio agresivan prema pokojnom oštećenom.

“Deda ga je voleo najviše na svetu i nije hteo da ga prijavi i pošalje ga na lečenje. Moj ujak je bio retko trezan, naš deda nikada nije hteo da mu daje novac za rakiju. Na Badnji dan smo bili na večeri kod dede pravio je riblju čorbu u kotliću, a Božić sam proveo sa svojom majkom, njenim suprugom, mojom nevenčanom suprugom i njenom decom uveče smo otišli kod dede da mu odnesemo večeru, a ujutru mi je došla majka da mi kaže da je deda ubijen“, naveo je ovaj svedok koji, kao privilegovani svedok nije iskoristio svoje pravo da ne sveoči.

Svedok T. K. nakon što mu je sudija pročitala izjavu, koju je dao u tužilaštvu, ostao je pri svom iskazu.

“Ja poznajem okrivljenog dvadesetak godina bio mi je drug. Pokojni oštećeni me nije voleo i uvek bi me terao iz kuće kada bi me video ili mi čuo glas, jer nije voleo alkohol, a G. i ja smo svaki put kada bismo se videli konzumirali alkohol. Jutro nakon Božića G. je došao do napuštene kuće u kojoj ja živim i pozvao me u park da sednemo rekao mi je šta je uradio ja mu nisam verovao. Rekao mi je da je nakon što je ubio oca ukrao iz njegovog novčanika novac, 1080,00 dinara, sve što je imao. Onda je stigao inspektor iz Novog Sada i odveli su ga“, naveo je ovaj svedok.

Predsednica sudskog veća sudija mr Sanja Berak zakazala je naredno ročište za 11. decembar, tekuće godine.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenom G. N. na teret se stavlja da je u noći između 25. i 26. decembra, 2023. godine u porodičnoj kući u Temerinu sa više udaraca sekirom u glavu lišio života svog oca M. N.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Arhiva