Naš nacionalni tim, koji su činili Goran Radivojević, nastavnik na katedri za gastronomiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, i Saveta Bikić, student master studija na PMF-u, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji veganskih jela u velikom finalu Global Chefs Challenge, koji okuplja najbolje kuvare iz celog sveta u organizaciji Svetske asocijacije kuvarskih organizacija.
Prošle godine se naš tim plasirao u finale ovog prestižnog takmičenja, a sada je bio drugi u izuzetnoj konkurenciji najboljih svetskih kuvara iz Luksemburga, Letonije, Sedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Filipina, Indonezije i domaćina ovog takmičenja Singapura.
Veganska jela koja su spremali na takmičenju, a koja su odražavala bogatstvo srpske gastronomije i tradicije, zauzela su sam vrh svetskog kulinarstva.
“Ponosni smo na ovaj uspeh koji je značajan korak ka povećanju vidljivosti i prisustva Srbije na globalnom gastronomskom tržištu“, rekli su Goran i Saveta.
Kulinarska federacija Srbije je istakla da će nastaviti i dalje da promoviše i unapređuje srpsku kuhinju kroz učešća na međunarodnim događanjima i takmičenjim, doprinoseći tako razvoju domaće gastronomije i jačanju njene prepoznatljivosti u svetu.
Izvor: rtv.rs
Foto: PMF Novi Sad