Pre nekoliko dana održana je promocija obnovljenog restorana Studnja (na slovačkom “studenac” ili “bunar” u pitoresknom bačkom selu Gložan, između Bačkog Petrovca, Novog Sada i Bačke Palanke.
Restoran je bio popularan krajem 20. veka da bi se tokom prvih godina 21. veka suočio sa poteškoćama, ali je sada isplivao iz njih, i to kako! Sa stilom.
Studnja je danas omiljeno izletište građana sve tri spomenute opštine, a kombinuje bačku, srpsku i slovačku kuhinju, sa cenama koje su toliko privlačne da je primamljivo doći autom ili autobusom do Gložana i uživati u ponudi gastronomskih specijaliteta.
Unutar samog restorana nalazi se i slavni bunar po kome je restoran dobio ime, ali je ova čarda i proširena dodavanjem novog krila, parkića za decu sa stolovima za ručavanje, kao i veštačkog jezerceta u kome se danas mreste ribe i posetioci mogu da ulove svoj ručak.
Slovački kulen, novosadske šnicle i mnogo toga drugog tipičnog za ovo podneblje nalazi se na meniju, a vredni domaćini, uz tamburaše, pričaju kako uzgajaju samo svoje organsko povrće.
Raj za sva čula čeka na vas, a nalazi se na samom ulazu u selo iz pravca Begeča!
Tekst: Žikica Milošević
Foto: Žikica Milošević, Restoran Studnja