Početna Kultura Kreativna radionica “Boja i oblik kao odraz emocija i ideja” u petak...

Kreativna radionica “Boja i oblik kao odraz emocija i ideja” u petak u MSUV, u toku prijave

0

Kreativna radionica “Boja i oblik kao odraz emocija i ideja” održaće se u petak, 27. septembra, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u Dunavskoj 37.

U pitanju je program za najmlađe u okviru pratećeg programa izložbe “Slike/Neslike – Iz budućnosti”

Deca će kroz igru odabranih boja i ponuđenih geometrijskih oblika stvarati apstraktne kompozicije. Boje će biti u službi određenih emotivnih stanja koje će deca sama koristititi prema svom odabiru. Krajnji rezultat radionice je mogućnost da svi crteži zajedno mogu da čine jedan veliki zajednički rad, ili da kombinacijom nekoliko radova deca sama stvaraju kompozicije koje žele.

Radionica će početi u 17 časova i trajati do 18.30 časova. Radionica je namenjena deci uzrasta od sedam do 14 godina. Učešće u radionici je besplatno, prijave su obavezne jer je broj mesta ograničen. Prijaviti se možete OVDE.

Radionice organizuje Udruženje građana “Studio Mano” koje u saradnji sa sa MSUV već dugi niz godina realizuje projekat “Deca i muzej”. Radionice realizuju i vode diplomirana slikarka Dejana Nešović i diplomirana vajarka Mia Stojanović.

Izložbu umetnika Dragomira Ugrena “Slike/Neslike – Iz budućnosti” moguće je posetiti od utorka do nedelje, od 10 do 18 časova, a ulaz je besplatan. Autor izložbe je dr Miodrag Šuvaković, a kustoskinje su Jovana Trifuljesko i Danijela Halda. Izložba će biti otvorena do 20. oktobra.

Izvor: 021.rs
Foto: MSUV