Početna Kultura Promocija romana “Revers za nebesku prugu” Gorana Labudovića Šarla večeras u Gradskoj...

Promocija romana “Revers za nebesku prugu” Gorana Labudovića Šarla večeras u Gradskoj biblioteci

0

Promocija romana “Revers za nebesku prugu” Gorana Labudovića Šarla održaće se u četvrtak, 26. septembra, u Čitaonici Gradske biblioteke, u Dunavskoj 1.

O knjizi će govoriti:

– Dr Mladen Đuričić
Branislav Zubović, književnik
– Goran Labudović Šarlo, autor

Urednica programa je Vesna Živković.

Goran Labudović Šarlo u svom trećem romanu “Revers za nebesku prugu” čitaoce vodi na neobično putovanje, u kojem se autor vešto, i na već prepoznatljiv način, poigrava vremenom i tokovima pripovedanja, sa istorijskim i anegdotskim sekvencama, oblikujući jedan autentični narativ poetsko-dokumentarnog.

Ovog puta reč je o romanu čija se radnja odvija na domaku sna i prošlosti, jave i budućnosti, sa dominantnim realističkim metodom prikazivanja stvarnosti i veoma jasnim referencama na brojna kulturno-istorijska dešavanja u širem vremenskom luku. Likovi, socijalno i psihološki iznijansirani, simbolički se smenjuju od jedne do druge železničke stanice, otvarajući niz neočekivanih dijaloga, među kojima su: Miodrag Bulatović, Miroslav Krleža, Saša Božović, Isidor Papo, Đorđe Genčić, Libero Markoni, Milan Konjović, Branko Ćopić, Dušan Matić…

I galerija usputnih sabesednika i putnika. Dva železničara, Limun i Božur, promenili su više država, pogleda na svet i ljude, dešavanja u čoveku i oko njega, kao da istovremeno nadgledaju sam svet romana proveravajući na stanicama – budućnost. Kao i u ranijim knjigama, tako i sada, Labudović vodi svojevrsni zapisnik. Likovi su slobodni i beskrajni, istovremeno igraju katenaćo, pa ko pobedi u životnoj utakmici bez poraženih, na večitim prugama koje su smeštene u čoveku jednako kao čekaonice u stanicama.

Događaj će početi u 19 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva