Početna Kultura Takt film fest od danas do nedelje u Novom Sadu

Takt film fest od danas do nedelje u Novom Sadu

0

Ovogodišnji TAKT Film Fest, peti po redu, održaće se od 10. do 13. oktobra, u Rusinskom kulturnom centru Matka u Novom Sadu.

TAKT Film Fest je međunarodni filmski festival nastao sa ciljem da spoji dve umetnosti – muziku i film. Fokus festivala je na filmovima koji koriste muziku kao ključni element i filmovima koji slave različitost.

TAKT Film Fest je festival takmičarskog karaktera i obuhvata četiri kategorije: muzički dokumentarni film, muzički video spot, kratki neverbalni eksperimentalni film, kao i kategoriju “Vrednost različitosti” (Value of Diversity) kroz koju nastojimo promovisati filmove koji govore o inkluziji, mentalnom zdravlju, ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti…

Pored filmskih projekcija, festivalski program ove godine obuhvata i TAKT Film Fest kviz koji će sadržati pitanja o filmovima, serijama i filmskoj muzici. Na kvizu mogu učestvovati svi posetioci i posetiteljke festivala, uz prethodnu prijavu grupe. Pobednici kviza dobiće četiri karte za Arena Cineplex bioskop.

Da biste prijavili svoju grupu za kviz, potrebno je da pošaljete mejl na adresu: bozicjelena94@gmail.com. Mejl mora da sadrži naziv vaše ekipe i broj članova (svaka grupa može imati najmanje tri, a najviše četiri člana).

Festivalski program:

Četvrtak, 10. oktobar

19.00 časova – projekcije muzičkih dokumentarnih filmova
20.45 časova– projekcije u kategoriji Value of Diversity

Petak, 11. oktobar

17.00 časova – projekcije kratkih eksperimentalnih filmova
17.20 časova – projekcije muzičkih video spotova

Subota, 12. oktobar

16.00 časova – projekcije filmova koji su osvojili 2. i 3. mesto u svim kategorijama

Nedelja, 13. oktobar

18.00 časova – projekcije filmova koji su osvojili 1. mesto u svim kategorijama

19.30 časova– TAKT Film Fest kviz

Izvor: 021.rs
Foto: Takt filmski festival