Početna Kultura Tradicionalni festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održava se...

Tradicionalni festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održava se ovog vikenda u Novom Sadu, na Sunčanom keju (preko puta Doma Vojske)

0

Pored sjanog ambijenta i pogleda na Dunav, program je tokom tri festivalska dana upotpunjen uz dobro poznate zvuke tamburice i hitove Zvonka Bogdana. Najbolji majstori sa čardi iz Vojvodine, Mađarske, Slovenije i Hrvatske zaduženi su za pripremu ribljih specijaliteta, a program festivala možete pogledati na zvaničnom sajtu OVDE.

Festival se održava od 2018. godine, te nekoliko hiljada sugrađana i turista svakog proleća i jeseni ima priliku da uživa u u vrhunskim ukusima riblje čorbe i ostalih ribljih specijaliteta. Vojvodina je nadaleko poznata po dobroj ribljoj čorbi, ali i tamburaškoj muzici, pa su u okviru ove manifestacije povezana dva brenda kao interesantna novosadska tradicija.

Organizatori manifestacije su: Udruženje građana Petrovaradin media i Udruženje vlasnika vikendica i salaša uz institucionalnu podršku Ministartsva turizma i omladine i Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada.

Izvor: NS Hronika
Foto: Mladen Sekulić