Početna Kultura Volontiranje na Međunarodnom filmskom festivalu “Uhvati film” prijave do 3. oktobra

Volontiranje na Međunarodnom filmskom festivalu “Uhvati film” prijave do 3. oktobra

0

Međunarodni filmski festival Uhvati film čeka nove volontere i volonterke na svom 22. izdanju koje se održava od 9 do 13. oktobra, u Kulturnom centru Novog Sada. Prijave su otvorene do 3. oktobra, preko prijavnog formulara, OVDE. Potrebno je samo popuniti podatke (lični podaci, interesovanje i iskustvo) do 3. oktobra – i pravo na volontiranje je ostvareno!

Oblasti u kojima je moguće volontirati:

TEHNIČKA PODRŠKA: personalna asistencija, protokol, tehnička priprema realizacije i organizacija događaja, distribucija promo materijala, priprema paketa za goste…,
PROMO TIM: fotografisanje i snimanje Festivala za potrebe društvenih mreža, obrada materijala za objavljivanje na društvenim mrežama tokom trajanja Festivala, priprema materijala za promotivne aktivnosti i objava materijala na društvenim mrežama.

Svi koji se prijave, detalje o volontiranju dobiće putem mejla do 7. oktobra.

Ovogodišnji 22. Međunarodni filmski festival Uhvati film održava se od 9 do 13. oktobra, u Kulturnom cnetru Novog Sada. Ulaz je besplatan, a kao i prošlih godina, svi filmovi biće audio-opisani i sinhronizovani na srpski jezik, opisno titlovani, a sav govorni program prevodiće se na srpski znakovni jezik.

Filmski festival Uhvati film perspektive menja već 22 godine, a volonterski program festivala postoji već deset godina. Do sada, angažovano je preko 150 volontera/ki iz cele Srbije. Svi su istakli da im je to bilo jedinstveno i originalno iskustvo, u kojem su stekli nova znanja i uvide i zaista razumeli koliko je važno da svaki pojedinac načini promene u sebi i svetu oko sebe.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu. Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umetnost.

Svi imamo pravo na Uhvati film – zato pravo na Uhvati film!

Više detalja, možete naći i na zvaničnom sajtu festivala OVDE.

Izvor: NS Hronika
Foto: PhotoBy MTomić