Početna Sport Bandović: Spremni smo za novu sezonu u kojoj želimo još bolju Vošu

Bandović: Spremni smo za novu sezonu u kojoj želimo još bolju Vošu

0

Fudbaleri Vojvodine u nedelju počinju takmičenje u Super ligi Srbije, u Bačkoj Palanci, gde gostuju ekipi Tekstilca, novom superligašu.

Trener “stare dame” Božidar Bandović poručio je da očekuje još bolju igru svoje ekipe u novoj sezoni.

“Želeo bih da se zahvalim igračima koji su napustili naš klub. Hvala im na pomoći na terenu, van njega, kao i za prošlogodišnji uspeh. Doveli smo igrače koje smatram da će karakterom i kvalitetom pomoći, što su pokazali i u svim prethodnim nedeljama. Naš cilj je da igrači adaptiraju na intenzitet, tako da smo sada unapredili fizičku spremu, a naš stil igre ostaje isti. Smatram da moramo da igramo bolje, jer smo mi Vojvodina. U narednom periodu moramo da budemo još bolji u odnosu na prošlu sezonu”, rekao je on.

Dodao je da su spremni na sve izazove.

“Želimo da imamo istu energiju, volju i motivaciju i da se borimo do kraja. Unapred preuzimam svu odgovornost na svaku grešku igrača, jer želim da probaju, da rizikuju, a oni znaju gde to mogu i u kojim segmentima igre na terenu. Treba nam strpljenje, jer samo tako i disciplinovano možemo do cilja. Igramo protiv novog superligaša, analizirali smo ih, kao i oni nas. Pripremili smo taktiku, opet ćemo napadati i truditi se da igramo našu igru”, rekao je Bandović.

On je istakao da je veoma važno što tokom priprema nije bilo većih povreda i da su svi spremni na startu sezone.

Poručio je i da novajlije treba da prođu određeni period adaptacije kako bi se što pre prilagodili i načinu igre i visokom intenzitetu.

On je naveo i da je zadovoljan što se ekipa tokom priprema vraćala i pobeđivala nakon preokreta.

“To je za mene pozitivno. Probali smo različite igrače, ali su svi pokazali karakter. To je dokaz da postoji disciplina i upornost i karakter. Moramo da budemo prisebni u svakom trenutku, nebitno na rezultat na semaforu, jer je bitan samo onaj krajnji. Mi ćemo napredovati tokom čitave sezone, jer mi intenzitet pojačavamo tokom sezone i te utakmice dobijali smo u finišu upravo zato što smo fizički spremni i to nije slučajno. Ja sam ponosan što moja ekipa ne odustaje i što se bori do samog kraja”, rekao je Bandović.

Utakmica Tekstilac – Vojvodina na programu je u nedelju od 19.30 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena premium 3.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina