Početna Sport BK Vojvodina – povratak u elitu

BK Vojvodina – povratak u elitu

0

Bokser novosadske Vojvodine Vuk Berklović je na Evropskom šampionatu za juniore u Sarajevu osvojio bronzano odličje i tako se uvrstio u plejadu mladih boksera Novosađana koji se poslednjih desetak godina sa evropskih prvenstava vraćaju sa odličjima. Takođe mlada i talentovana Lejla Sejdi branila je boje Srbije u Sarajevu dok će Lenka Novkov nastupati na Kadetskom šampionatu Evrope od 1. avgusta, u Banjaluci.

“Ove godine me čeka Balkansko prevnstvo, sledeće godine ponovo Evropsko prvenstvo. Sada iza sebe imam već dva evropska šampionata, pa će mi to biti velika odskočna daska za naredne međunarodne turnire na koje idem sa najvećim anbicijama,“ kaže talentovani junior Bokserskog kluba Vojvodina Vuk Berklović.

Praktično celu deceniju naš najtrofejniji bokserski klub postiže odlične rezultate na međunarodnoj sceni, pre svega u nižim uzrasnim kategorijama. Dragana Jovanović, sada članica Bokserskog kluba “Sombor“, najbolji je izdanak novosadske škole boksa sa osvojenim bronzanim odličjem na proteklom seniorskom kontinentalnom šampionatu u Beogradu.

“Evropska medalja Vuka Berklovića je nastavak kontinuiteta pre svega dobrog rada, a onda i rezultata na međunarodnoj sceni Bokserskog kluba „Vojvodina“. Naš klub, koji je i najtrofejniji ne samo kod nas već i u regionu, uvek je bio i ostao rasadnik talanata u ovom sportu. Evo, i ove godine troje naših kadeta i juniora nosi grb svoje zemlje na evropskim prvenstvima, što samo po sebi govori sve. Mislim da ćemo u sledećoj takmičarskoj sezoni obradovati ljubitelje boksa u Novom Sadu učešćem naše ekipe u Prvoj bokserskoj ligi Srbije,“ dodaje predsednica Bokserskog kluba Vojvodina Jelena Zorić.

Podsećamo, Jelena Zorić je jedina žena rukovodilac u našem boksu, a sudeći prema rezultatima i onome što se planira kada je reč o predstojećim takmičenjima, i izuzetno uspešna predsednica najpopularnijeg novosadskog bokserskog kluba.

Izvor: rtv.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay