Početna Sport FK Vojvodina predstavio novi teren na stadionu “Karađorđe”

FK Vojvodina predstavio novi teren na stadionu “Karađorđe”

0

Fudbalski klub Vojvodina predstavio je juče novi teren na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu sa drenažnim sistemom predstavnicima brojnih timova iz zajednice Superlige Srbije.

Direktor prodaje kompanije “Gras Maks”, koja je radila šivenje trave, Iv de Koker rekao je da je pre nekoliko nedelja na stadionu Real Madrida “Santjago Bernabeu” ugrađen isti hibridni sistem kao na “Karađorđu”.

“U tlo je ugrađeno 20 miliona polipropilenskih vlakana. Teren će biti siguran i sa karakteristikama koje su bezbedne za igrače, bez obzira na to da li se igra leti ili zimi”, rekao je De Koker.

Direktorka stadiona “Karađorđe” Jelena Kulpinski rekla je da je Vojvodina treći klub u Srbiji koji će igrati na hibridnom terenu.

“Ovako nešto slično postoji u Bačkoj Topoli i na stadionu ‘Rajko Mitić’. Ovo je treći hibridni teren u Srbiji, ali samo ova tri imaju sistem grejanja. Ako se nešto ne promeni, 14. septembra bi trebalo da igramo protiv Železničara na novom terenu”, rekla je Kulpinski.

Ona je dodala i da se stadion ovih dana maksimalno sređuje, osvežavaju se tribine pred povratak kluba u Novi Sad, ali i da se u Vojvodini nadaju skorašnjem renoviranju celog “Karađorđa”.

“Sem postavljanja trave i ušivanja, rađena je nivelacija terena, jer smo imali veliki pad, postavljen je novi sistem grejanja, zalivanja terena, kopali smo novi bunar zbog problema sa vodom. Ovaj teren zahteva mnogo više nego prethodni”, izjavila je Kulpinski.

Prezentaciji terena prethodilo je predavanje o održavanju hibridne trave, a celokupne radove izvodila je firma “Garden group KFT” iz Budimpešte.

Izvor: Tanjug, rtv.rs
Foto: Arhiva