Početna Sport Izabela Lupulesku iz STK Novi Sad učestvuje na Olimpijskim Igrama

Izabela Lupulesku iz STK Novi Sad učestvuje na Olimpijskim Igrama

0

Stonoteniserka Izabela Lupulesku jedina je predstavnica ovog sporta iz Srbije na Olimpijskim igrama, a prva nakon dve decenije.

Za Izabelu je ovo prvi nastup na Olimpijskim igrama. Bivša stonoteniserka STK Novi Sad plasman na OI izborila je na osnovu ITTF ranga.

Rođena u Uzdinu, kod Kovačice, Lupulesku je deo svog života, obrazovanje i sportskog razvoja provela u Novom Sadu, postajući jedna od najperspektivnijih domaćih stonoteniserki.

Lupulesku je osvajala bronze i srebra na evropskim šampionatima u mlađim kategorijama, dok je sa STK Novi Sad bila prvak Srbije.

Sada se nada da će u Parizu predstaviti Srbiju u najboljem svetlu.

“Osećam se spremno i jedva čekam da krenem”, kaže Lupulesku.

Svoja očekivanja i ciljeve će da postavi kada bude saznala protiv koga će da igra.

“Žreb će izaći tek 24. jula, tako da što se tiče rezultata ili ciljeva to ću postaviti kad budem videla žreb, jer mnogo toga zavisi od sreće”, dodala je naša stonoteniserka.

Objasnila je i gde su tekle pripreme koje su se odvijale u dve faze.

“Jedna je bila na planini Goč, koje su bile kondicione pripreme i tehničke pripreme stoni tenis, a druge pripreme su bile u Bukureštu sa reprezentacijom Rumunije koja je jedna od najjačih reprezentacija u Evropi i svetu. Trenutno su četvrti nosioci na Olimpijadi”, istakla je Izabela Lupulesku.

Ne brine ko će joj biti protivnica, ali kako kaže, ipak oseća mali pritisak.

“Mali pritisak imam, ipak ću biti jedini predstavnik. Stvarno bih volela da predstavim stoni tenis u najboljem svetlu, ipak nije toliko popularan, pa ako uspem da barem malo postane popularniji bila bih jako srećna zbog toga”, rekla je Izabela.

Mlada stonoteniserka je rekla šta će prvo da uradi kada stigne u Olimpijsko selo.

“Napravila sam plan, kada stignem prvi dan ću da obiđem Olimpijsko selo, otići ću da kupim suvenire za moje drage ljude, a onda posle tog dana kreće fokus samo na igru i na turnir”, zaključila je Lupulesku.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay