Početna Sport Novosadski stonoteniseri na 15. “Tiras-Openu” u Tiraspolju

Novosadski stonoteniseri na 15. “Tiras-Openu” u Tiraspolju

0

Nakon učešća na 16. “Trofeju Nais” u Nišu, gde su takmičari Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom “Tvrđava – 021” iz Novog Sada osvojili zlatno i bronzano odličje, prijateljstvo sa moldavskim klubovima odvelo ih je u Tiraspolj, gde će učetvovati na međunarodnom turniru “Tiras-Open 2024.” od 3. do 7. oktobra.

Ovogodišnji turnir je 15. po redu i na njemu će, osim domaćih ekipa, učetvovati i timovi iz Rusije, Srbije, Rumunije i Pridnjestrovlja.

“Prošle godine smo do Tiraspolja putovali više od dvadeset sati, ali nismo zažalili. Prijateljstvo koje je stvoreno između našeg kluba i klubova iz Moldavije mnogo je više od takmičenja. Organizatori turnira Oksana Šahova i moldavski paraolimpijac Dmitrij Lavrov prošle godine su se nesebično trudili da nas ugoste, priuštili su nam predivna sećanja iz ovog grada i države, na čemu smo im izuzetno zahvalni. Na prethodnom turniru osvojili smo tri odličja, pokušaćemo da i ove godine ostvarimo zapažen rezultat, ali je on u drugom planu, jer je naše prijateljstvo sa organozatorima turnira više od sporta i postignutih rezultata”, kaže naš proslavljeni paraolimpijac, prvi čovek novosadske “Tvrđave” Ilija Đurašinović.

Za novosadsku “Tvrđavu – 021” nastupaće Ljubiša Gajić, takmičar u kolicima, i Vladimir Kunić u kategoriji stojećih stonotenisera sa invaliditetom.

Takmičenja na 15. “Tiras-Openu” u Nacionalnom sportskom centru “Lenjin” biće održana u petak, subotu i nedelju.

Izvor: rtv.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay