Početna Sport Vojvodina posle penala ispala iz Lige konferencija

Vojvodina posle penala ispala iz Lige konferencija

0

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u Ligu konferencija pošto su 3. kolu kvalifikacija u dvomeču sa Mariborom eliminisani su posle penal serije.

Vojvodina je u revanšu odigranom u Bačkoj Topoli trijumfovala sa 1:0, a strelac jedinog gola tokom regularnog dela susreta bio je Đorđe Crnomarković u 26. minutu.

Pošto je u prvom duelu slavio Maribor sa 2:1, igrali su se produžeci u kojima nije bilo golova.

U penal seriji neprecizni su bili Lazar Nikolić i Mihailo Ivanović za crveno-bele, a Slovenci bez promašaja.

Mariborčani su sigurnije otvorili utakmicu, imali dobru šansu, ali je potom Vojvodina uzvratila. Najpre je Savićević pogodio prečku, a potom je uspela da povede iz prekida. Slobodan udarac, iskosa sa leve strane, izveo je Nikolić, na ivici peterca loptu je glavom dočekao Crnomarković i smestio je u mrežu.

Drugo poluvreme započelo je šansom Maribora, ali su se kasnije ređale prilike Vojvodine, a uvek je u gol prilici bio Ivanović. On je propustio i šansu utakmice u poslednjem minutu susreta kada nije uspeo da kontroliše loptu u poziciji koja se ne maši.

Drugi put u istoriji Vojvodina je penalima rešavala svoj evropski status. Prvi put 1997. godine protiv Vikinga iz norveškog Stavangera u Novom Sadu je bilo 2:0 za goste, a u revanšu 2:0 za Vojvodinu. Penalima su Norvežani prošli dalje. Istorija se ponovila i posle 27 godina: boljim izvođenjem penala dalje ide Maribor.

Slovenci će u plej-ofu igrati protiv Đurgardena.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina